Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP, ERC i Vilafranca en Comú troben injustificable l’increment de les retribucions de l’equip de govern i demanen una rectificació

Tres dels grups municipals de l’oposició a l’ajuntament de Vilafranca, CUP, ERC i Vilafranca en Comú, denuncien que la retribució global i en brut dels regidors, aprovada amb els vots de l’equip de govern, augmenta un 11% respecte finals del darrer mandat.

I encara donen més xifres, la retribució individual mitjana dels regidors creix uns 7.000 euros, augmentant un 38’5%, i els costos bruts de l’equip de govern comporten una despesa de prop de 90.000 euros anuals, amb un increment de més del 26%.
Els portaveus dels 3 grups recorden que a l’equip de govern hi ha tres regidors menys respecte el darrer mandat i que a més també augmenten els càrrecs de confiança i coincideixen que és del tot injustificable i demanen una rectificació, com exposa Mònica Hill d’ERC.

Marcel Martínez de la CUP recorda que d’ençà que la sociovergència és efectiva a Vilafranca, la pujada de les retribucions de l’equip de govern ha estat constant i li recorda a l’alcalde que quan era a l’oposició havia defensat que amb tres dedicacions i mitja n’hi havia prou, quan ara en sumen sis i mitja. En nom dels tres grups, Martínez afirma que aquest increment dels sous no s’adequa a la realitat de la Vila, ni dels treballadors públics que continuen amb el sou retallat.

ERC, la CUP i Vilafranca en Comú entenen que amb els nous càrrecs de confiança, la càrrega d’hores dels regidors hauria de disminuir i troben injustificat que augmentin les dedicacions i els càrrecs de confiança.
Martínez demana una rectificació “per decència política” i que el govern estableixi uns criteris equitatius i transparents sobre les retribucions dels regidors i que els nomenaments interns i de càrrecs de confiança es facin amb criteris de transparència i igualtat d’oportunitats.
Ramon Arnabat de Vilafranca en Comú els recorda que a diferència de l’anterior mandat la correlació de forces entre govern i oposició és més ajustada i demana que els tinguin en compte.

Els 3 grups municipals creuen que ara no toca aquest augment salarial i reclamen una rectificació, tot recordant que “rectificar és de savis”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: