Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es constitueix el CCAP, amb Olivella com a president

Avui s’ha constituït el consell comarcal de l’Alt Penedès. Tal i com ja es va anunciar l’ens comarcal estarà presidit pel convergent Francesc Olivella i el govern serà fruit de l’acord entre Convergència, Unió i els socialistes.

Francesc Olivella ha estat reelegit com a president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb 22 del 33 vots dels consellers: els de la coalició de Convergència i Unió i els socialistes de la candidatura de progrés, que formaran govern tal com s’havia anunciat i el vot del conseller popular Lluís Caldentey.
Olivella s’ha compromès a recolzar “les decisions sobre el país que prengui el Parlament de Catalunya” i, en el seu discurs d’investidura, ha explicat que el Consell Comarcal ha de donar un impuls als 27 municipis de l’Alt Penedès que repercuteixi en els seus 105.000 habitants. Olivella també ha volgut recordar les tasques que desenvolupa l’ens comarcal, remarcant sobretot el paper social i d’integració de la comarca, tot destacant que el paper d’aquesta administració és molt important.

L’acte de constitució del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha començat amb la formació de la mesa d’edat i el jurament dels consellers i conselleres, que després han votat el president. Les coalicions d’ERC, la CUP i Entesa, els ecosocialistes, han votat el seu propi candidat.
Un cop elegit el president, els representants dels grups han fet les seves intervencions.

Convergència, els socialistes i el Partit Popular han encoratjat el president a seguir treballant pel bé de la comarca, mentre que la resta de grups han criticat l’acord de govern i s’han compromès a fer una oposició dura però constructiva. Com a anècdota, les conselleres de la CUP han lliurat al conseller i alcalde de Pontons, el popular Lluís Caldentey una bandera amb l’arc de Sant Martí, símbol de la lluita gai, i l’han emplaçat a que la pengi al balcó del seu ajuntament, arran de les declaracions que ha fet en algunes ocasions sobre els homosexuals.
L’acte de constitució del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha celebrat al saló de plens i ha comptat amb la presència de públic, majoritàriament familiars dels consellers, però també polítics i treballadors de la casa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: