Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants refugiats saharauís ja són a l’Alt Penedès i comencen les primeres activitats

17 nens i nenes saharauís passen l’estiu amb diferents famílies de la comarca. El projecte Vacances en Pau, coordinat per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, consisteix en l’estada d’infants dels campaments de refugiats del Sàhara durant dos mesos d’estiu a algunes famílies catalanes, entre elles algunes de penedesenques.

Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats al desert algerí. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Durant l’estiu, els infants saharauís acollits passen diverses revisions mèdiques i participen en casals d’estiu i a diferents activitats a la comarca.

A Catalunya, en total, arribaran uns 500 nens i nenes refugiats que celebraran la festa de benvinguda al llarg d’aquest diumenge a Vilafranca. Cada any, aquesta benvinguda és a una ciutat diferent i enguany s’organitza a la capital penedesenca.

Des de les nou del matí i fins les set de la tarda, un total d’unes 1.500 persones passaran per la festa per donar-los la benvinguda i agrair la solidaritat de les famílies que els acullen. Tot i això, des de l’organització es destaca que la celebració també tindrà un important component polític i reivindicatiu.

Ahir mateix, alguns dels nens acollits al Penedès van estar preparant la festa de diumenge al Casal Popular de Vilafranca. En un ambient distès i lúdic, els nens i les famílies es van poder relacionar al llarg de tota la tarda.

Neus Simón, que participa activament en aquest projecte explicava la funció que tenen els nens de petits ambaixadors del conflicte saharauí.

Les famílies solidàries es fan càrrec durant els dos mesos d’estiu dels nens i nenes que tenen uns deu anys. L’estada és una forma més de mostrar la solidaritat amb el poble saharauí.

Els disset nens i nenes estan repartits en famílies dels Monjos, Subirats, Sant Sadurní i Vilafranca, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: