Dimarts, 27 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès entra en la fase d’alerta màxima del Pla INFOCAT de la Generalitat per risc d’incendis

Les ADF del Penedès-Garraf han alertat de l’alt risc d’incendis que hi haurà en els propers tres dies a la comarca de l’Alt Penedès. La Generalitat, conjuntament amb els agents rurals, han activat el nivell 2 del Pla ALFA a la nostra comarca, tan sols un nivell per sota del màxim possible.

El tècnic de la federació d’ADF Penedès-Garraf, Xavier Xortó, ha recordat la gravetat de la situació durant aquests dies i ha mostrat la preocupació que tenen els cossos de seguretat.

Els Bombers i les ADF estan desenvolupant un desplegament especial per aconseguir la màxima eficiència en les seves accions. Ahir mateix, explicava el tècnic, es van declarar dos petits incendis a la comarca que, gràcies a la ràpida intervenció van quedar controlats ràpidament.

Des del mes d’abril, l’ADF Penedès-Garraf ha intervingut a 23 incendis a la comarca, la majoria sense massa transcendència. El més destacat va cremar gairebé una hectàrea i mitja a Torrelavit.

Els agents rurals preveuen que el risc disminueixi d’aquí uns dies, però cal estar preparat pel que pugui venir durant la resta de l’estiu.

Les subvencions de la Generalitat s’han reduït un 70% els últims anys i els 569 voluntaris a primera línia de foc han hagut de buscar altres formes per trobar recursos econòmics i logístics i poder mantenir el nivell del servei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: