Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CUP, ERC i VeC critiquen la manca de transparència en la situació de l’HCAP

La CUP, ERC i VeC critiquen la falta de transparència del govern en la situació de l’Hospital Comarcal i demanen la convocatòria urgent del Consell Municipal de Salut.

Després de les dimissions que s’han produït en el si del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, l’ens que gestiona l’Hospital Comarcal, les forces d’esquerres de l’oposició a l’Ajuntament de Vilafranca han criticat la manca de transparència “reiterada” per part de l’equip de govern en aquest tema. La CUP, ERC i Vilafranca en Comú expliquen que les dimissions han donat pas a la incorporació de representants de la Generalitat al consorci altpenedesenc, reduint així la representació del territori en aquest òrgan. Els tres partits també denuncien les “traves que posa l’equip de govern perquè un dels representants al consorci dels tres que pot nomenar l’ajuntament sigui de l’oposició”.

Les forces d’esquerres de l’oposició afirmen que la sensació d’opacitat al voltant de l’hospital fa temps que perdura.

Des dels tres partits es mostren compromesos a treballar fort per una sanitat pública de qualitat i consideren que el fet de no tenir competències directes no és una excusa perquè l’Ajuntament s’hi impliqui a fons.

Per tots aquests motius, la CUP, ERC i VeC demanen la convocatòria del Consell de Salut, òrgan amb representació de tots els partits, treballadors i professionals i entitats de salut, amb l’objectiu de que la informació flueixi i arribi als ciutadans.
La CUP, ERC i VeC han volgut transmetre el suport als treballadors de l’hospital per l’esforç que fan dia a dia per mantenir la qualitat del servei malgrat les retallades. Finalment, denuncien que el segon ambulatori és un “fals titular” perquè no implica la contractació de personal nou i se seguiria incomplint la ràtio per volum de població.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: