Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tindrà una revetlla completa aquest 2015, amb l’arribada de la flama del Canigó, un correfoc, sopar popular i música en directe

El Casal Popular, Correm per la terra, el Centre Excursionista del Penedès, Òmnium Cultural i el Ball de Diables de Vilafranca han unit esforços perquè la capital de l’Alt Penedès compti amb una revetlla de Sant Joan completa

L’objectiu és recuperar aquesta festa popular definitivament i convertir-la en un esdeveniment imprescindible, fent partícip gent de totes les edats. El Ball de Diables de Vilafranca i el Casal Popular ja havien intentat recuperar la revetlla fa dos anys. Aquest 2015, aprofitant l’embranzida de la commemoració del bicentenari, els Diables incorporen un correfoc a la celebració que començarà a dos quarts de dues de la matinada a l’Era Enrajolada i anirà fins a la zona entre pavellons, on hi haurà música amb dj’s i festa de l’escuma.

El programa de la revetlla començarà molt abans. A les set de la tarda, al Casal Popular, Bienve Moya parlarà de “Sant Joan i les festes populars als països catalans”. Durant la jornada, els ciclistes del CEP aniran a Manresa a buscar la Flama del Canigó per portar-la fins a Sant Quintí de Mediona. Allà es farà la rebuda de la flama i els corredors de Correm per la terra agafaran el testimoni i la transportaran fins a Vilafranca en un recorregut al qual animen a participar a tothom.

La flama serà rebuda al Parc de Sant Julià a les 10 del vespre. Allà es farà la lectura del manifest després dels pilars de benvinguda de les tres colles castelleres de Vilafranca. Cap a dos quarts d’onze de la nit, començarà el sopar organitzat pel Casal Popular. Té un preu de 10€ per als adults i de 6€ per als infants i els tiquets es poden adquirir a Cal Ramon, al Cafè de Bilwi, al S’logic, al Casal Popular i a la Taverna La Fornal.

A mitjanit, també al Parc de Sant Julià, la flama del Canigó, que haurà estat conservada en un peveter, encendrà la tradicional foguera de Sant Joan i seguidament començarà un concert amb el grup vilafranquí Miaú.

La revetlla compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i Vilafranca Capital de la Cultura Catalana 2015.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: