Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La recollida de residus augmenta un 3’4% a l’Alt Penedès i al Garraf i les dues comarques mantenen l’índex de reciclatge

La Mancomunitat Penedès Garraf ha presentat les xifres de recollida de residus de l’any 2014. En total s’han recollit gairebé 125.000 tones a les dues comarques, el que suposa un augment del 3,4%.

Pel que fa a l’índex de reciclatge, segons les dades del 2014 de l’Agència de Residus, l’Alt Penedès es va mantenir en el 40% de recollida selectiva i el Garraf, en el 34%, mentre que la mitjana catalana va disminuir en un 1,1%, situant-se en el 38%.
Tornant als residus recollits, si es comparen les xifres del 2014 respecte l’any anterior, les tones de rebuig a gestionar tendeixen a l’estabilitat mentre que milloren les recollides selectives de la fracció orgànica, els envasos i els residus recollits selectivament a les deixalleries. En canvi, disminueixen lleugerament les tones de residus recollits de paper i cartró i vidre. Amb tot, el rebuig encara suposa quasi el 64% dels residus recollits i d’aquí la importància de la tasca que realitza el servei d’Educació Ambiental. La fracció orgànica és el segon residu en importància i suposa el 21% del total que es recull selectivament. Respecte a la resta de recollides selectives, destaca l’augment de prop de 3.000 tones de residus recollits a les deixalleries gràcies, en part, a l’augment en el número de visites. Els envasos es mantenen en unes 3.800 tones, només un 0,25 % més que el 2013. Al contrari, les prop de 5.000 tones de paper i cartró recollides suposen una disminució de prop del 2%, fruit encara d’una menor activitat econòmica i de les sostraccions als contenidors. El vidre, amb unes 6.500 tones recollides, disminueix en un 2,5%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: