Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nit dels Xarel·los ha reunit unes tres-centes persones, consolidant el nou format de degustacions a peu dret

Per setè any, la varietat autòctona més característica del Penedès ha estat protagonista de la vetllada gastronòmica organitzada pel restaurant El Gat Blau de Vilafranca amb el suport de la DO Penedès. La Nit dels Xarel·los 2015, tornava divendres al Claustre de Sant Francesc amb el mateix format que l’any passat, que deixava enrere el [...]

Per setè any, la varietat autòctona més característica del Penedès ha estat protagonista de la vetllada gastronòmica organitzada pel restaurant El Gat Blau de Vilafranca amb el suport de la DO Penedès. La Nit dels Xarel·los 2015, tornava divendres al Claustre de Sant Francesc amb el mateix format que l’any passat, que deixava enrere el sopar maridatge i el substituïa per un sopar més informal, a peu dret, amb degustacions gastronòmiques i dels vins elaborats amb xarel·lo dels vuit cellers participants. Aquest canvi de format ha permès arribar a més gent i de perfil més divers, unes 300 persones en total.

Els vuit cellers participants van portar els seus productes per demostrar la versatilitat de la varietat i dels vins resultants, del més fresc i jove al més complex i estructurat, però sempre conservant el punt de fruita.

Un dels objectius de la DO Penedès és continuar amb la promoció dels vins xarel·lo com a emblema de la zona. Des del Consell Regulador creuen que encara hi ha camí per recórrer en aquest sentit.

Per a la DO, el xarel·lo ha d’acabar sent un referent del Penedès, dins i fora d’aquest territori, sense oblidar la resta de vins de la denominació d’origen.
La Nit dels Xarel·los va reunir gent de totes les edats, també públic jove i familiar, i va oferir, a banda dels plats preparats pel Gat Blau, molt basats en el producte del Penedès, formatges de la botiga especialitzada Xerigots. També hi va haver música en directe amb Strings Guitar Duet by Xavi Díaz.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: