Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa un acord per facilitar l’alcaldia a Pere Regull, però no formarà govern amb CiU

Els republicans han explicat en roda de premsa que han iniciat una ronda de contactes amb tots els grups municipals menys el Partit Popular. La primera trobada l’han mantingut amb CiU després de decidir en assemblea aquest dilluns que no entrarien a formar govern amb els convergents.

La cap de llista dels republicans Mònica Hill ha dit que Pere Regull tampoc els ha proposat res en aquest sentit. Tot i així, ERC facilitaria la seva investidura com a alcalde proposant un acord el més estable possible sense ser dins del govern. Els republicans han volgut deixar clar que quedar-se fora del govern no vol dir que tinguin un paper d’oposició “destructiva”. Al contrari, des d’ERC consideren que serà més fàcil “garantir consensos” en aquells temes que consideren més importants, bàsicament el procés cap a la independència i l’emergència social.

L’acord contempla tres eixos: el procés cap a la independència, amb un ajuntament que pagui els impostos a la hisenda catalana i que estigui dins de l’Associació de Municipis per la Independència; l’atenció prioritària a l’emergència social i la transparència i regeneració democràtica. Segons el número 2 Pere Sàbat, són “propostes de sentit comú”.

A les preguntes dels periodistes sobre la possibilitat que es reediti l’acord de govern entre CiU i PSC, els republicans han explicat que, en aquest cas, la seva actitud “no seria la mateixa”.
Mònica Hill també ha recordat que “el 27S hi haurà eleccions” i que llavors l’escenari pot ser molt diferent a l’actual.
Els republicans també han valorat molt positivament els resultats obtinguts a les eleccions perquè, segons diuen, demostren el viratge dels ciutadans cap al sobiranisme. D’altra banda, ERC s’ha trobat amb l’ANC i la Comissió 11 de setembre i s’han emplaçat a seguir treballant pel procés sobiranista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: