Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El premi de composició per a piano Maria Dolors Calvet continua aportant obres per a la pedagogia musical amb la seva cinquena edició

El premi va néixer amb la finalitat d’estimular la creació musical contemporània i el repertori per a piano. És convocat per l’Ajuntament de Vilafranca, Vinseum i la família de Maria Dolors Calvet i Prats, concertista de piano i pedagoga vilafranquina que dóna nom a l’escola municipal de música de la capital de l’Alt Penedès.

Amb la cinquena edició d’aquest certamen bianual, els organitzadors pretenen ampliar les obres que serveixen per a ensenyar a tocar el piano en tots els nivells.

El proper dissabte 20 de juny, a les vuit del vespre, Vinseum acollirà l’acte de presentació de l’obra guanyadora del IV Premi Dolors Calvet i les bases de la cinquena edició del concurs. Durant l’acte, alumnes de l’escola municipal de música interpretaran l’obra guanyadora, “Suite número VII” de Gerard López, la finalista, “20 petites peces” d’Antoni Besses, i la composició de Maria Dolors Calvet inspirada en la festa major “Vilafranca”. L’obra guanyadora ha estat editada per l’editorial Dínsic i es farà arribar als conservatoris de música.

Durant dècades, M. Dolors Calvet va fer possible l’educació musical de molts vilafranquins i vilafranquines i va lluitar per la creació de l’actual Escola Municipal de Música. La seva filla, Imma Herrera, va impulsar la creació del premi per recordar-la quan, l’any 2007, va fer 100 anys del seu naixement. Ara són els néts de Calvet els qui donen suport al premi aportant la meitat dels 2.500 euros de dotació. L’altra meitat la posa l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: