Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou model tributari de Catalunya va centrar la xerrada que va oferir Joan Iglesias, organitzat per l’ANC de Vilafranca

L’escorxador va acollir la jornada que l’Assemblea Nacional Catalana a Vilafranca organitzava per tal de presentar en aquesta ocasió les consideracions al voltant de la hisenda catalana. Per parlar-ne es va comptar amb la participació de Joan Iglesias, director del Programa per la Definició d’un nou model d’Administració Tributària de Catalunya.

Iglesias va remarcar que la Hisenda pròpia és una realitat. Els catalans i les empreses catalanes, va dir, ja paguen els seus impostos, generen riquesa i per tant ja es pot parlar que hi ha una hisenda catalana. El problema radica en que no es gestiona des de Catalunya. Amb aquesta premissa, Iglesias considera que davant de la pregunta de si es pot pagar i mantenir un estat propi, la resposta clara és sí.
Per el responsable de tirar endavant aquesta proposta, Catalunya en aquests moments ja té superàvit. Però aquest s’imputa als pressupostos de l’estat espanyol. Amb les xifres que va presentar als assistents, Iglesias va deixar clar què un estat català podria cobrir les polítiques públiques que es volguessin tirar endavant, posant com a exemple les pensions i les polítiques de sanitat.

Aquesta conferència forma part del cicle que està organitzat la territorial de Vilafranca de l’ANC de cara a mobilitzar la ciutadania amb l’objectiu de la cita del 27S.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: