Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cinquè Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola i Enoturisme treballarà el paper de capital de Vilafranca en l’edició del “salt endavant”

El director del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola i Enoturisme Miquel Vidal i el tinent d’Alcalde de l’àrea de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca Josep Maria Martí han presentat a la capital de l’Alt Penedès la cinquena edició de l’esdeveniment, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juny a Vinseum.

El responsable del congrés l’ha definit com el del “salt endavant”, perquè la crisi sembla que queda enrere i es poden començar a posar projectes sobre la taula. La cinquena edició del congrés dividirà els temes en quatre grans blocs: enoturisme i economia, territori, paisatge i art. I busca la transversalitat i la implicació de tots els agents de la societat penedesenca. També tractarà el paper de Vilafranca com a capital.

Vidal, que és president del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola de Subirats, apunta com a objectius per al període 2015-2017 elaborar un pla per valorar l’estat de la qüestió del paisatge vitivinícola actualment i un full de ruta a seguir en el futur. El que defensa el CEPvi està clar.

Segons el director del congrés, el paisatge penedesenc afronta alguns problemes endèmics com que els propis penedesencs no acaben de valorar-lo o que el territori està esquitxat de polígons quan es podrien mancomunar. Però Vidal es mostra convençut que eines com el congrés estan sent útils per sensibilitzar la població, per erigir l’enoturisme com a valor o per prendre partit en processos com l’elaboració de plans estratègics o urbanístics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: