Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU i el PSC signen un pacte basat en reforçar el suport del CCAP a les persones i als ajuntaments

Responsables comarcals de CiU i el PSC han signat aquest migdia el pacte de govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per aquests propers quatre anys. L’actual president, el convergent Francesc Olivella, continuarà en el càrrec i ha recordat que fa 8 anys es va arribar a un acord molt majoritari amb el PSC i ERC, que en el darrer mandat no es va poder reeditar i es va pactar amb ERC.

Olivella ha valorat molt positivament els darrers quatre anys i ha dit que esperen continuar treballant per la comarca amb ERC, però ha assenyalat que determinats aspectes de les negociacions han impedit la reedició del pacte. Un d’aquest aspectes la reivindicació d’ERC d’ostentar la gerència del consell comarcal. Olivella recorda que la gerència ha de ser de confiança del president. Amb el PSC s’ha arribat a un acord que garanteix l’estabilitat. Els socialistes tindran la primera vicepresidència. El pacte vol promoure polítiques de reforç del benestar social, promoció econòmica, educació, turisme i suport a la indústria. Però Olivella destaca també el compromís per la Vegueria Penedès i el procés català.

Per la seva banda Lluís Valls ha destacat que l’acord comportarà també un reforç del consell d’alcaldes, tot i recordant que CiU disposa d’11 alcaldies a l’Alt Penedès i el PSC de 10. També hi ha la clara voluntat de reforçar les polítiques de reforç a les persones i als ajuntaments.

Es donarà el cas que com a consellers comarcals hi haurà al govern polítics sadurninencs que al seu municipi estan enfrontats o a l’inrevés.

Els consellers de CiU seran Francesc Olivella, Xavier Lluch, Ramon Carbó, Maria Rosell, Raimon Gusi, Josep Maria Martí, Sergi Vallès, Llorenç Ros, Pere Soler, Sixte Moreno, Jordi Bosch i Joan Cols.

Per part del PSC els consellers seran Lluís Valls, Francisco Romero, Servand Casas, Filo Martínez, Susanna Mèrida, Raul Casado, Alfred Martínez, Francesc Xavier Edo i Lucas Ramírez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: