Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, La Granada, Les Cabanyes, el GEIF i Bosc Verd han constituït l’ADF La Carrerada

La nova Associació de Defensa Forestal neix amb la finalitat de preservar i millorar les 40 hectàrees de patrimoni forestal dels tres municipis.

Està constituïda per els ajuntaments de Vilafranca, La Granada, Les Cabanyes i les associacions mediambientals GEIF i Bosc Verd.
L’ADF, ja oficialment registrada a la Direcció General de Medi Natural, rep aquest nom perquè La Carrerada uneix tots els municipis implicats.
En la presentació el president del GEIF i el vicepresident de Bosc Verd, Raimon Mestres i Marc Queralt, han explicat que neix fruit d’un treball previ d’aquests 3 ajuntaments i les 2 entitats, que ha resultat del tot satisfactori.
La constitució de l’ADF permetrà compartir i agrupar esforços en la preservació i millora del patrimoni natural i sobretot obtenir recursos, com explica Raimon Mestres.

Tot l’equipament i els voluntaris del GEIF passen a la nova ADF, tot i que el GEIF continua existint com a entitat mediambiental.
L’ADF La Carrerada tirarà endavant programes de vigilància i prevenció, elaborarà programes d’actuació en cas d’incendis, reforestarà els terrenys afectats, farà campanyes de divulgació i dins les seves possibilitats, col.laborarà en sinistres i recerques.
El seu president també ha deixat molt clara la voluntat de col.laborar en l’extinció d’incendis forestals arreu del Penedès.

L’ADF La Carrerada està oberta a la incorporació dels propietaris forestals, tot i que els més grans són els 3 ajuntaments, de voluntaris i també de municipis veïns que no tinguin ADF com Pacs o Vilobí com a membres de ple dret.
L’Alcalde de La Granada, Joan Cols, i el regidor de Protecció Civil de Vilafranca, Sebastià Jané, han assistit a la presentació de la nova ADF.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: