Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà aquest cap de setmana la diada anual dedicada a la recerca local i comarcal, el Recercat

La ciutat de Vilafranca, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2015, acollirà l’onzena edició del Recercat.

Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, els dies 9 i 10 de maig organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, l’Institut d’Estudis Penedesencs, l’Ajuntament de Vilafranca, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i el Departament de Cultura de la Generalitat. Durant els dos dies la vila es convertirà en el lloc de referència del món dels instituts i centres d’estudis. Totes les activitats programades són obertes perquè la gent pugui conèixer de primera mà la ingent tasca que realitzen les entitats de recerca històrica en el món local i comarcal.

Per aconseguir aquesta projecció de cara enfora de les activitats dels instituts i centres d’estudis, així com per propiciar un intercanvi d’idees entre els mateixos centres, dins del Recercat s’organitza una fira on s’exposen les publicacions i activitats d’aquestes entitats, així com també s’hi ofereixen diversitat d’activitats culturals i d’oci, com ara tres exposicions, sobre la festa de l’ós, els oficis del Port i el ferrocarril, a més de visites guiades al campanar de Santa Maria, a Vilafranca, o al Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria de Santa Margarida i els Monjos. També hi haurà taules rodones i tallers infantils.

L’acte principal és el lliurament dels Premis Recercat, que volen guardonar a un centre, institut d’estudis o entitat cultural, d’una banda, i a una persona vinculada al món dels centres d’estudis, de l’altra. El lliurament tindrà lloc el dissabte a dos quarts de dues a l’Auditori del Viseum.

Dins d’aquesta onzena edició del Recercat destaca també la presentació del nou espectacle del guitarrista i compositor Toni Xuclà i de la cantautora Judit Nedderman dissabte a la tarda al Claustre de Sant Francesc, acte inclòs dins dels actes de l’Any Muntaner que es realitzen en commemoració del 750 aniversari del naixement del cronista. Aquest concert és d’entrada lliure.
Els escenaris del Recercat seran el claustre de Sant Francesc, l’Auditori Viseum, la Capella de Sant Joan, el Casal i la Plaça Jaume I, tots ells també d’entrada lliure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: