Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Alt Penedès rebrà material d’última generació gràcies al primer premi de la competició de SIEMENS

Amb la satisfacció de la feina ben feta, els alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial de l’IES Alt Penedès continuen millorant el prototip que els ha fet guanyar la competició estatal Industry Automation de la multinacional SIEMENS.

Com ja vam avançar la setmana passada, el centre vilafranquí ha guanyat per segon any consecutiu però és el tercer cop que resulta triomfador, perquè l’any 2008 també es va endur el premi gros amb el projecte El vaixell biònic. Com diuen els professors responsables dels cicles, això demostra que la bona feina del centre no és “flor d’un sol dia”, sinó que és fruit de moltes hores i esforç, sobretot per part dels alumnes.

Aquest curs, l’institut Alt Penedès presentava a la competició de SIEMENS el Sistema Intel·ligent de Paletitzat, un circuit logístic complet i totalment automatitzat per fer comandes, col·locar-les i embalar-les per a ser transportades.

Els alumnes que han creat el prototip destaquen que és molt versàtil i aplicable a qualsevol tipus d’indústria. Hi han treballat de gener fins a abril, dedicant-hi moltes hores, també fora de classe, i amb la col·laboració d’alumnes d’altres cicles com el de mecànica.

També destaquen que han tret molt de profit a la impressora 3D que va adquirir el centre fa un parell de cursos.
De fet, el material de què disposen aquest tipus de cicles és cabdal perquè els alumnes puguin avançar en la seva formació. Haver guanyat la competició de SIEMENS suposa ara que el centre rebrà material d’última generació per valor de més de 10.000 euros.

L’institut té previst celebrar un acte formal de lliurament del primer premi amb presència de responsables de SIEMENS, d’autoritats locals i, si és possible, del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els alumnes que han fet possible el prototip són Pau Salvador, Marc Antúnez, Brahim El Kassimi, Joan Carles Llaó, Jordi Pardo, Moha Moussti, Moisés Bacaicoa, Marc López, Álvaro Opazo, Pedro Rodríguez, Xavi Hervás, Vicente Domínguez, Nicolas Moncada, Marc Suriol, David Palmero, Miguel Ángel Galán, Albert Molinero, Victor Peral i Xavi González.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: