Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Creajove premien una casa resistent als tsunamis, un calaix “portable” i un sistema que facilita l’entrada al cotxe de persones amb mobilitat reduïda

Ahir va tenir lloc a l’Auditori de Vilafranca la tretzena edició de la Jornada de l’Emprenedor, un matí dedicat al foment de l’emprenedoria i la formació. La jornada culminava al migdia amb el lliurament dels Creajove 2015, que enguany han premiat una casa resistent als tsunamis i un calaix “portable” per a cadires com a idea més creativa.

El jurat va decidir premiar dos projectes en comptes d’un per la qualitat de les idees presentades. El Martí Montaner, de l’IES Eugeni d’Ors, és l’autor del projecte Còdol, una edifici en forma de pedra amb vuit habitatges a l’interior que faria la funció de búnquer en zones on es puguin produir tsunamis.

Chair shelf és el segon projecte premiat en aquesta categoria i és idea d’alumnes de 4t d’ESO del col·legi El Carme – Sant Elies.

Aquest any s’incorporava una nova categoria als premis, la idea més creativa vinculada a l’emprenedoria social.

Alumnes de tercer d’ESO del col·legi del Carme s’enduien el premi amb la Chair Move Disabled, un sistema per facilitar l’entrada al cotxe de persones amb discapacitat.

En la categoria de millor projecte empresarial, el jurat va decidir declarar el premi desert, després d’una llarga deliberació. Aquí s’hi presentaven projectes, alguns dels quals ja estan en marxa, d’estudiants, empresaris i emprenedors de fins a trenta anys.

El Creajove és un programa promogut pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca amb caràcter anual que s’inicia amb uns tallers de generació d’idees de negoci als centres d’ensenyament secundari. Enguany hi ha participat un total de 398 alumnes, en 21 tallers impartits en 11 centres de la comarca. S’hi han presentat 114 candidatures: 84 a la idea més creativa i 21 a la idea més creativa en emprenedoria social, a més de 9 projectes empresarials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: