Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest maig, nova campanya arqueològica a Avinyonet a la recerca dels inicis de Font de la Canya

Aquest maig, nova campanya arqueològica a Avinyonet a la recerca dels inicis de Font de la Canya

Des d’aquesta setmana i fins el 31 de maig es du a terme la 16a campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment ibèric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès.

L’objectiu és delimitar i excavar parcialment la zona d’hàbitat de la primera edat del ferro o preibèrica (segle VII aC), la més antiga i desconeguda del jaciment i que correspon al moment en què es documenta la introducció de la vinya i el vi al territori.
El pressupost d’aquesta 16a campanya és de prop de 10.000 euros, la meitat que en les darreres edicions, un 80% dels quals són aportats pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat a través de la Universitat de Barcelona i el 20% restant va a càrrec de l’Ajuntament d’Avinyonet.

L’equip d’arqueòlegs i estudiants serà més reduït, d’entre 5-7 persones entre setmana, que augmentaran els dissabtes i diumenges.
L’equip de Font de la Canya treballa per aconseguir recursos per poder realitzar una nova campanya d’excavacions arqueològiques durant el mes d’octubre vinent, centrada en el gran celler/magatzem del segle III aC descobert durant l’any passat, amb el patrocini d’alguna gran empresa del sector del vi i el cava del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: