Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en comú vol fer un pla de rescat social i una auditoria per preveure el risc d’exclusió

A la Plaça del Penedès, envoltats de serveis com el Centre d’Atenció Primària, l’Oficina de Treball o l’escola municipal de música, els membres de Vilafranca en comú van explicar ahir a la tarda les seves prioritats en matèria social.

Per a la candidatura de confluència, la principal prioritat de l’Ajuntament ha de ser l’atenció a les persones, especialment a les que estan passant per situacions més complicades. Per això proposen un pla de xoc d’emergència social que aplicarien amb mesures urgents però també a mig i llarg termini. També es comprometen a fer una auditoria social per saber quina és la situació real de les famílies de Vilafranca. La idea que persegueixen és garantir que cap família es trobi sense llar, sense subministraments i sense una alimentació adequada.

En matèria de sanitat, la candidata Meritxell Tardà reclamava una postura més ferma de l’ajuntament davant d’administracions superiors per evitar retallades i privatitzacions i un impuls clar de la salut des d’una perspectiva integral i de prevenció. Pel que fa a l’educació, Vilafranca en comú vol promoure un projecte educatiu de ciutat que parteixi de la implicació de tota la comunitat educativa.

Vilafranca en comú defensa el sistema de tarifació social per accedir a serveis com l’escola de música o l’Arsenal i que les activitats extraescolars siguin accessibles a tothom.
La candidatura de confluència reclama, en definitiva, que des de l’Ajuntament es defensin “uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts d’una forma activa i proactiva”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: