Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP reclama un canvi de model que prioritzi la sanitat pública

També proposa un paquet de mesures per lluitar contra la segregació escolar.

Aquest dimarts la CUP de Vilafranca va organitzar una xerrada sota el títol de «El negoci de la sanitat catalana» en la que hi participaven la diputada Isabel Vallet, l’editor de la revista «Cafè amb llet», Albano Dante i Sergi Farreras, membre del Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. La xerrada tenia l’objectiu d’explicar com des de la Generalitat de Catalunya s’està desmantellant el sistema públic de salut.
La diputada Isabel Vallet aportarà la seva experiència com a representant de la CUP a la Comissió d’Investigació sobre la Gestió en l’Àmbit Sanitari i les Relacions entre el Sector Públic Sanitari i les Empreses. En la seva opinió cal un canvi de model perquè en l’actualitat es prioritza la sanitat privada.

Albano Dante va explicar com el seu mitjà de comunicació ha denunciat en diverses ocasions, els interessos i lucre d’empreses privades amb la sanitat.
I finalment, Sergi Farreras, explicava la situació a l’Hospital Comarcal i com el personal sanitari està patint la progressiva precarització laboral i de servei del sector. D’altra banda la CUP ha donat a conèixer també aquesta setmana les seves propostes en l’àmbit de l’educació a Vilafranca. L’alcaldable Marcel Martínez i el membre de la candidatura de la CUP, Francesc Oliva, han destacat que l’educació és la base per una societat més justa i plural.

També apunten que l’ajuntament ha de ser el garant que vetlli per la implementació de polítiques educatives que evitin la segregació escolar.

Marcel Martínez apunta algunes les propostes que planteja la CUP passen per municipalitzar la gestió de serveis com els d’acollida, extraescolars, vetlladors o casals d’estiu. Universalitzar l’accés a les llars d’infants o convertir les escoles en centres “porosos” amb l’obertura de patis fora de l’horari lectiu, i l’ús de les instal.lacions per a formació no reglada.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: