Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Expositors i visitants qualifiquen d’èxit la primera edició de la Mostra Microvi organitzada per l’ajuntament d’Avinyonet

El Microvi es va celebrar dissabte passat al nucli de l’Arboçar i ha estat una proposta que tenia com a objectiu donar visibilitat als vins elaborats per petits productors.

Hi van participar 38 microcellers. 8 del municipi d’Avinyonet, i els 30 restants procedents en la seva majoria de Catalunya, tot i que també hi havia presència d’un celler de Galícia i un d’Itàlia.
A darrera hora del dissabte entre els cellers participants es respirava un ambient de satisfacció.

Durant tot el dia hi va haver força visitants, procedents d’arreu de la comarca i també d’altres indrets de Catalunya. La majoria interessats per conèixer la feina i els productes de petits cellers familiars.

L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès ha estat l’organitzador de la mostra Microvi. El seu alcalde, Oriol de la Cruz, valora positivament els resultats d’aquesta primera edició.

Tot i el balanç positiu per part de visitants i expositors sí que es plantegen alguns canvis per a properes edicions. Especialment pels horaris. Tothom coincideix en que caldria desplaçar-los més cap al vespre.

Es tracta d’una proposta única a Catalunya, que té com a objectiu donar visibilitat als vins elaborats per petits productors, la producció dels quals no supera les 30.000 ampolles, i donar a conèixer les zones, varietats i tipus d’elaboració que els caracteritzen.
La Mostra és també una aposta pel paisatge, l’entorn i les varietats autòctones del territori, considerat com a l’origen de la vinya. Microvi pretén convertir-se en un esdeveniment de referència per la promoció dels vins de petita tirada.
En aquesta primera edició, Microvi s’hi van veure representades les denominacions d’origen, d’Alella, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Priorat, Cava, i Rosselló.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: