Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
ERC presenta 20 candidatures a l’Alt Penedès amb l’objectiu de sumar alcaldies a la comarca

ERC presenta 20 candidatures a l’Alt Penedès amb l’objectiu de sumar alcaldies a la comarca

A Vilafranca aposta per desenvolupar l’economia social i col·laborativa per fer front a la crisi i a l’atur.

Les vint candidatures que els republicans presenten signifiquen un fort creixement respecte el 2011, ja que seran presents en cinc municipis més que aleshores. Les noves candidatures són les de Sant Llorenç d’Hortons, Pacs, Avinyonet, Sant Cugat Sesgarrigues i Olèrdola.

La presentació de tots els candidats s’ha fet davant el monument a Lluís Companys, a la rambla de la Girada, on el president comarcal d’ERC Sadurní Oliver ha destacat que són les eleccions en que els republicans presenten més llistes a la comarca, superant el PSC, i va mostrar-se convençut que “s’aconseguiran uns grans resultats” fet que permetrà arribar a l’objectiu de “sumar alcaldies a la comarca”. Oliver va remarcar que en aquesta ocasió han notat una motivació que ha facilitat la confecció de les llistes.

El president comarcal també va destacar que les candidatures d’ERC sumen persones de diferents procedències, sobretot de persones provinents dels socialistes i del sobiranisme civil, fet que dóna demostra el compromís amb el moment que viu el país.
D’altra banda ERC Vilafranca ha celebrat també una roda de premsa oberta al local de l’associació de veïns de l’Espirall en la qual s’han explicat les propostes per desenvolupar l’economia social per fer front a la crisi i a l’atur.

L’alcaldable, Mònica Hill, acompanyada de Juli Silvestre van exposar el programa d’ERC sobre matèria econòmica i de creació d’ocupació.
Els republicans presenten el programa econòmic amb l’objectiu que “tot euro que inverteixi l’ajuntament ha d’anar a crear ocupació” i proposa un canvi d’estratègia per capgirar la situació
Silvestre va recordar que a Vilafranca hi ha 3000 persones en situació d’atur i per poder oferir-los una oportunitat de feina, és imprescindible que l’Ajuntament lideri un canvi en l’estratègia i els objectius de desenvolupament econòmic i social de la Vila, la comarca i la Vegueria, de la mà de tots els agents econòmics, comercials i socials del territori.

Els republicans destaquen que cal potenciar una nova economia del Cava, del Vi, de l’enoturisme i dels sectors econòmics que han superat la crisi, que generin més i millor ocupació i que s’integrin de forma ferma en els projectes d’inserció laboral i foment de l’autoocupació del territori. També va plantejar que cal donar suport a la petita empresa i al comerç local com a via per generar ocupació.
Un altre aspecte per reduir l’atur és l’autoocupació, personal i col·lectiva. En aquest sentit ERC considera que cal una aposta per un sistema exemplar que apropi recursos econòmics de la Banca Ètica i Solidària que faciliti l’inici i el creixement de noves iniciatives.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: