Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Santa Margarida i els Monjos proposa l’aprofitament dels forns d’Uniland per a la generació d’electricitat i aigua calenta

La secció local d’ERC de Santa Margarida i els Monjos va presentar la seva candidatura a les properes eleccions municipals a la sala de la Societat de la Ràpita, amb la presència del diputat al Congrés Joan Tardà.

En el àmbit de la creació de nous llocs de treball i les noves tecnologies Xavier Carbonell, tercer de la llista, va sol·licitar públicament a l’ajuntament que comencin els estudis per a l’aprofitament de la gran font de calor que existeix al municipi i que actualment es perd, degut al desinterès municipal per aprofitar-la.
Els forns horitzontals de cuita de pedra de ciments Uniland emeten una important quantitat de fums resultats de la cocció a una temperatura superior als 800 graus, que es perden a l’atmosfera sense cap aprofitament. Aquesta temperatura és pot aprofitar per la fabricació d’electricitat i posteriorment per escalfar aigua per crear una xarxa per les calefaccions del municipi. El que proposa ERC és que l’ajuntament inicií converses amb l’empresa, i els organismes tècnics corresponents per a l’aprofitament d’aquesta font energètica tal com succeeix a moltes empreses cimenteres d’arreu d’Europa. La Unió Europea disposa de recursos econòmics destinats a aquestes projectes que de moment no han estat gestionats per l’actual consistori.
Aquestes propostes, que en cap cas son incompatibles amb els estudis mediambientals sobre la qualitat dels gasos emesos o la crema de residus industrials, a més de l’estalvi energètic generaran nous llocs de treball, tan necessaris a Santa Margarida i els Monjos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: