Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell de la Gent Gran de Catalunya es proposa que l’any 2018 cada comarca tingui el seu propi programa contra el maltractament

El Consell de la Gent Gran de Catalunya es proposa que l’any 2018 cada comarca tingui el seu propi programa contra el maltractament

L’Alt Penedès té, des del 2013, un protocol d’actuació per evitar maltractaments a les persones grans i ara serà la tercera comarca de la demarcació de Barcelona que posi en marxa la campanya Tracta’m bé, que s’està desenvolupant amb èxit al Solsonès i també ha arribat a la veïna comarca de l’Anoia i al Maresme.

Tracta’m bé és un projecte transversal basat en la sensibilització i el treball intergeneracional per a prevenir els maltractaments de tot tipus sobre les persones grans. El maltractament és un dels temes que més preocupa al col·lectiu i als professionals que treballen en l’àmbit de la gent gran i una de les línies d’actuació prioritàries que ha sorgit del setè congrés nacional de la Gent Gran de Catalunya, celebrat l’octubre passat al Mont Sant Benet. L’objectiu que es marca el Consell de la Gent Gran de Catalunya és que totes les comarques tinguin el seu propi programa contra el maltractament d’aquí al 2018.
En relació al maltractament, en aquest cas econòmic, també hi ha oberta una línia sobre la situació econòmica de les persones grans, que estan perdent poder adquisitiu i, amb la crisi, s’han convertit en molts casos en l’únic suport econòmic de famílies senceres.

Les conclusions del setè congrés nacional de la Gent Gran s’estan presentant ara arreu del territori amb l’objectiu de crear comissions que vetllin pel seu compliment. Avui ha estat el torn de l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia.

La fase postcongressual s’ha celebrat aquest matí a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la presència de representants dels consells consultius de la gent gran, tècnics i representants de l’administració local i comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: