L’apoderament de les dones és l’objectiu primordial de les polítiques d’igualtat de gènere a Catalunya i al nord del Marroc
Vilafranca acull avui la jornada “La dona marroquina: reptes i oportunitats a Catalunya i al Marroc”, que se celebra a l’Auditori de Vinseum.
Adreçada als actors locals de desenvolupament, administracions i entitats relacionades amb els àmbits d’igualtat, immigració i cooperació, l’objectiu de la jornada és ser un espai d’intercanvi d’experiències i reflexió sobre la implementació de les polítiques locals d’igualtat de gènere. Sobre la taula s’han posat moltes qüestions, però la primordial és la necessitat de dotar les dones d’eines que permetin el seu apoderament i, de retruc, la seva participació activa en la societat civil. Aquest seria el primer pas fonamental per a assolir la igualtat en tots els àmbits.
Des del Consell Regional de Tànger Tetuan, Mina Rouchati ha explicat les iniciatives regionals per la igualtat que s’estan aplicant a la zona, basades sobretot en la formació de les mateixes dones. I ha insistit en què les dones han de demostrar el seu potencial.
Per la seva part, la presidenta del Fòrum de Dones d’Alhucema Saloua Badaoui comenta que el treball d’associacions com la que representa se centra a les zones rurals del nord del Marroc però també en el destí de moltes dones immigrades.
El regidor de cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi ha destacat, d’altra banda, la implicació de l’ajuntament de Vilafranca en projectes per la igualtat tant aquí com al nord del Marroc.
La jornada ha estat organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc de la “II Trobada entre actors locals sobre les polítiques d’igualtat de gènere a Catalunya i al Nord del Marroc”, per promoure la concertació de municipis catalans i marroquins en l’àmbit de les polítiques d’igualtat, tot implicant el teixit associatiu i els col·lectius d’origen marroquí.