Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El certamen de lectura en veu alta es consolida com a impuls extern a les escoles per potenciar el gust per llegir i la comprensió lectora

Aquest matí s’han celebrat a l’Auditori de Vilafranca els quarts de final de l’onzè certamen infantil i juvenil de lectura en veu alta que organitza a tot Catalunya la fundació Enciclopèdia Catalana amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. A Vilafranca han competit 56 alumnes que representaven 28 escoles de l’Alt Penedès i el Garraf.

El certamen de lectura en veu alta s’ha convertit al llarg dels anys en una festa i un punt de trobada que culmina tota l’activitat que es fa a les escoles i instituts al voltant de la lectura. Des del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès, l’Anna Badia destaca que la lectura i la comprensió lectora són fonamentals a la vida i que el certamen és una via més per aconseguir que els nens i nenes gaudeixin llegint i escoltant.

Els guanyadors dels quarts de final del certamen han estat: els representants de l’IES Baix a Mar de Vilanova en la categoria Tropa de Corsaris; el Marc Beumala, de l’escola Montagut de Vilafranca, en la categoria de Corsaris. Dels Timoners, la guanyadora ha estat una aluma de l’IES El Foix, la Ibtissam Kadousch, mentre que els Grumets Verds que es classifiquen per la semifinal han estat el Mohamed Boujaada, de l’escola Jacint Verdaguer de La Granada, i el Lucas Herzig, de l’Estalella i Graells de Vilafranca.

Finalment, dels més petits, els Grumets Vermells, s’han classificat la Mar Haizé, de l’escola Subirats de Lavern, i el Martí Fontanals, del Sant Domènech de La Ràpita. Amb ell i amb la seva companya Maika hem parlat just quan havien llegit davant de les tres-centes persones que omplien l’Auditori i ens explicaven com han anat millorant la seva lectura en veu alta.

Durant la celebració dels quarts de final, el jurat, integrat per diversos professionals relacionats amb l’ensenyament i la directora de la Biblioteca Torras i Bages, ha constatat la qualitat dels lectors que representaven els centres i també l’esforç dels tres alumnes d’aula d’acollida que han participat a la categoria de “Timoners”, ja que no porten ni dos anys vivint a Catalunya.

La jornada ha comptat amb la presentació de l’actriu Jordina Biosca i l’actuació de la mestra de música Mònica Calaf i els seus alumnes de l’Estalella, que han amenitzat l’estona de la deliberació del jurat amb les seves corrandes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: