Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Cava creix i recupera el mercat domèstic, després d’anys de retrocés

El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha presentat els resultats de vendes corresponents al 2014, i ha subratllat l’excel·lent recuperació del mercat interior amb un increment de 6 milions d’ampolles. Tanmateix, ha ressaltat l’aposta decidida del Cava pel segment Premium tant en mercat interior com a exportació.

El Cava creix al mercat interior després d’anys de retrocés, situant les ventes en 87,6 milions d’ampolles. En aquesta línia, és important destacar la forta recuperació del segment de l’hostaleria amb un creixement del 9,3%.

Les expedicions a països tercers, es ven cava a 115 països, mantenen la tendència positiva i es situen en 43,1 milions d’ampolles. Aquesta xifra suposa el 27,8% del total exportat essent un 2,36% més que al 2013.

Les expedicions a la Unió Europea segueixen liderant l’exportació de Cava amb un total de 111,6 milions d’ampolles. Xifra que representa el 72% del total de Cava exportat. Tot i això cal dir que al 2014 s’ha experimentat un retrocés del 5,3% protagonitzat en gran mesura pel mercat alemany, tot i que continua essent el primer destí de les expedicions de Cava amb 30,5 milions d’ampolles. La segona posició al rànking de països exportadors és per Bèlgica que creix un any més (11,68%) situant-se gairebé al mateix nivell que Alemanya amb 30,4 milions d’ampolles. En tercer lloc, perdent una posició, es troba el Regne Unit amb 28,8 milions d’ampolles.

Cal destacar el fort increment del 16,9% al mercat francès que, amb 6,3 milions d’ampolles, es consolida al grup de les principals destinacions del Cava. El conjunt dels 10 primers països suma actualment 133,2 milions d’ampolles i representa el 86% de l’exportació total. El grup de països emergents ha crescut significativament, més d’un 40%, arribant a la xifra de 2,6 milions d’ampolles.

El número total d’empreses exportadores segueix augmentant al 2014 fins a 151, fet que reflexa clarament la voluntat d’internacionalització del Cava.

El Cava segueix esdevenint, al 2014, líder mundial en exportació de vi escumós de qualitat elaborant mitjançant el mètode tradicional amb un volum total de 154,7 milions d’ampolles.

El segment dels Caves Premium, és a dir, Reserva i Gran Reserva, sumen 27,3 milions d’ampolles, un 11,3% del total de caves expedits dels quals s’exporten 7,9 milions d’ampolles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: