Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament dels Monjos està duent a terme la neteja de la llera de la riera de Llitrà, en tram situat just a l’entrada dels Monjos

L’actuació, que va començar fa algunes setmanes, compta amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua i es fa en coordinació amb els Agents Rurals, la Societat de Caçadors, els pastors i els pagesos de la zona, per tal d’afavorir els interessos de tots els col·lectius.

La neteja persegueix principalment l’aclarida de la zona de ribera per treure material vegetal mort i la neteja de la llera per eliminar obstacles que poguessin fer de tap o provocar inundacions en cassos de pluges fortes.

L’actuació s’ha fet també per afavorir el pas dels ramats i afavorir la ramaderia extensiva al municipi. Igualment s’ha aprofitat per treure els arbres que s’abraonaven sobre les vinyes properes, amb risc que caiguessin a sobre.

Finalment l’aclarida servirà per eliminar els espais de refugi que alguns senglars tenien en aquesta zona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: