Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

19 joves han trobat feina a través del programa Joves en acció per la recerca de feina

La regidoria d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca impulsa la tercera edició del programa Joves en acció per la recerca de feina, un programa dirigit als joves de 16 a 30 anys en situació d’atur, amb l’objectiu de promoure la seva activació i dinamització.

Els joves participen en diferents accions per ampliar les seves competències bàsiques i obtenir més possibilitats de trobar una feina o retornar al sistema educatiu. El programa es va iniciar l’agost de 2014 i estarà en funcionament fins al 31 de març de 2015.

Segons ha explicat la regidora d’Ocupació, Maria Josep Tuyà, fins al  moment han participat activament en el programa 57 joves, dels quals 19 han trobat feina en diferents sectors, 22 estan participant en diferents accions formatives i la resta està en procés de recerca activa de feina.

En el programa s’han treballat quatre línies d’actuació. S’han realitzat itineraris individualitzats d’inserció lligats a un procés de tutorització i acompanyament en la inserció laboral, i s’han desenvolupant diferents accions formatives en competències bàsiques, adaptades a les necessitats i interessos de l’alumnat i centrades en el coneixement de tots els recursos existents, tant a nivell laboral com formatiu.

La regidora ha destacat la importància de la col·laboració de les empreses de la comarca i entorn en el projecte formatiu dels alumnes, ja que permet un contacte directe entre alumnat i empresariat. Aquesta relació facilita a les empreses un coneixement dels futurs treballadors, i permet a l’alumnat complementar el seu itinerari professional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: