Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua a Sant Sadurní la campanya ‘Som gent de profit’, ara al sector de la restauració

L’Ajuntament de Sant Sadurní inicia el proper dilluns una nova acció dins la campanya ‘Som gent de profit, que duen a terme les regidories de Medi Ambient i d’Acció Social en col·laboració amb la campanya endegada per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari.

Educadores ambientals de la Mancomunitat Penedès-Garraf visitaran els establiments de restauració del municipi per tal d’informar-los i animar-los a adherir-se a la campanya com a establiment col·laborador fomentant, entre d’altres, la preparació de plats amb aliments del dia, ajustats pel que fa a quantitat de menjar i permetent o fomentant que els clients s’emportin cap a casa el menjar que els ha sobrat al plat.

La primera acció que es va fer des de l’Ajuntament de Sant Sadurní va ser un taller d’alquímia culinària el mes de desembre, on es va oferir de forma pràctica consells i receptes per evitar el malbaratament.

Al web de la Generalitat <a href="http://www.somgentdeprofit.cat" target="_blank">www.somgentdeprofit.cat</a> hi ha recollits de forma molt explícita i interactiva un seguit de consells, receptes i moltes idees per aprofitar el menjar i viure de forma mes sostenible. També s’hi pot trobar una APP per a mòbil i una calculadora de racions de menjar.

A Catalunya es malbaraten cada any 262.000 tones d’aliments. Això suposa que cada català malbarata 35 quilos de menjar anualment. Les activitats relacionades amb el comerç i l’hostaleria representen el 42% del menjar malbaratat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: