Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca posa en marxa una prova pilot que s’instal.larà en determinats contenidors per millorar la gestió de la recollida de residus

El regidor de Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, i el regidor coordinador adjunt de l’Àrea de Serveis Urbans i Seguretat Ciutadana, Joan Tarrida, han presentat la prova pilot per la qual s’instal.laran una trentena de sensors en diferents contenidors de Vilafranca.

En concret, per començar, s’ha escollit els contenidors d’envasos i els de paper. Els lectors detectaran si el contenidor està ple, l’increment sobtat de temperatura i els moviments no habituals, de manera que es podrà gestionar millor el servei. La mesura pot suposar un estalvi energètic i alhora millorar la mobilitat dins de la ciutat perquè hi haurà menys moviment de camions recollint les escombraries.  Els sensors també detectaran el moviment o l’augment de temperatura dels contenidors amb el que es podrà rebre alarmes per incendis i lluitar contra el vandalisme.   L’objectiu final és poder gestionat millor la recollida de residus. La mesura començarà en 30 contenidors escollits estratègicament en les línies de carrers més transitats.  Els primers tres mesos s’implementarà i en un segon trimestre es trauran les conclusions de l’estudi. La mesura es desenvolupa d’acord amb la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf i la empresa concessionària de la recollida Fomento de Contratas i Construcciones, i no suposa un cost afegit per l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: