Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una de les autoritats en enoturisme, Tim Clarke, qualifica de gran iniciativa per a Catalunya l’Escola d’Enoturisme creada a Vilafranca

Descrit al Sunday Times com “un dels més entretinguts i amb més autoritat en el negoci”, el britànic Tim Clarke va ser pioner dissenyant rutes enoturístiques i en els darrers 27 anys n’ ha dirigit personalment més de 250 a 22 països.

Clarke era un dels ponents del seminari "To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme", amb el qual ahir per la tarda l’Escola d’Enoturisme de Catalunya es presentava en societat.

Tim Clarke qualifica la creació de l’escola de gran iniciativa per a Catalunya, tot explicant que hi ha escoles similars a Austràlia i a Califòrnia i que just a Anglaterra comencen a impartir aquests estudis, però que a Europa portem molt de retard. Clarke li augura molt d’èxit a l’escola vilafranquina i li desitja molta sort, tot afirmant que el turisme del vi es podria convertir en el motor de Catalunya.

 

Clarke és optimista perquè diu que en aquests moments el turisme del vi està vivint una recuperació després del daltabaix dels anys de crisi i dona xifres de la Gran Bretanya, on aquest 2014 ha crescut un 25% respecte el 2013. Creu que Estats Units també experimentarà una recuperació i que a la resta de països, bàsicament europeus, dependrà del tocats que surtin de la crisi.

 

Quant al paper de l’enoturisme a Espanya, afirma que té una imatge enoturística positiva i destaca especialment La Rioja, amb una imatge molt potent.

Per Clarke, Catalunya és un cas una mica especial perquè no té un únic producte o imatge, sinó que hi conviuen el cava i molts altres productes, però confia que treballant plegats serem capaços de capitalitzar el turisme de masses que ens arriba.

 

Clarke també puntualitza que els petits productors i els especialitzats han de veure si volen rebre un turisme diferent al de masses.

El britànic era el ponent principal del seminari sobre els reptes de l’enoturisme a Catalunya, juntament amb Eduardo Serrano Martínez, Cristina Pagès, María Martín Escudero, Jordi Puig i Empar Moliner que va impartir un taller de construcció d’un relat enoturístic, buscant generar experiències úniques i memorables en els visitants.

La regidora d’Ocupació i Formació, Maria Josep Tuyà, el director de l’INCAVI, Jordi Bort, i el president de l’Associació de Masies del Penedès, Raimon Olivella, van inaugurar el seminari, celebrat a l’Enològica, que serà la seu de la nova Escola d’Enoturisme de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: