Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola congela impostos per cinquè any consecutiu i aprova un pressupost de 4 MEUR

Amb els vots favorables d’ApO-PM i el posicionament contrari de CiU, aquest dilluns el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat el pressupost municipal i les ordenances fiscals pel 2015.

Gràcies a l’augment de les previsions de recaptació per un increment de l’activitat econòmica, el pressupost puja prop de 300.000 euros respecte aquest 2014 i se situa en els 4.029.000 euros. Després de dos anys de reduccions, la tendència canvia i el pressupost es torna a situar en nivells similars als de fa tres anys.

La despesa de personal es manté i el capítol dedicat a contractes de serveis i subministraments pot pujar un 8’75%. Dos dels apartats que més pugen són les transferències en suport a les entitats, que augmenten un 11%, i les inversions reals, que s’incrementen un 50%.

En el debat de les ordenances fiscals, l’equip de govern va subratllar que per cinquè any consecutiu es congelaven els impostos. Això sí, la taxa d’escombraries pujarà un 3’15% per l’impost que aplica la Generalitat d’entrada a abocador. La taxa de l’aigua puja en el tram de grans consums i empreses, amb un 3%, i la taxa d’escoles bressol puja un 5%.

Precisament aquest augment va ser un dels punts que va al·legar CiU per votar contra les ordenances fiscals, valorant que no era curós i suposava augmentar les dificultats d’accés. Sánchez recordava que la puja arriba després que l’edifici de l’escola bressol de Sant Pere ha hagut de tancar aquest curs.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: