Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La música monàstica de les comunitats benedictines es va poder escoltar a Vilafranca gràcies a una audició de cant gregorià

L’església de Sant Francesc va acollir divendres al vespre una audició de cant gregorià organitzada per el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines, SAF.

Un concert que van oferir dues formacions, d’una banda el cor Auditexaudi, format únicament per veus femenines; i l’Schola Gregoriana de Catalunya, un cor de veus masculines.

Aquesta passejada per la música monàstica forma part d’un projecte que el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines va engegar l’any 2012 i que ara acaba. Com explica l’arxivera en cap del SAF, Irene Brugués, el cicle arriba a Vilafranca per la relació entre el convent de Santa Clara de Barcelona, que va cedir tres o quatre monges, per participar en la fundació del monestir de Santa Clara de Vilafranca.

El concert es van oferir dues formacions, i com remarca Brugués ja hi ha poques formacions de cant gregorià, però encara n’hi ha menys formades per veus femenines. En aquest cas calia perquè es volia oferir la litúrgia diària de l’ofici diví d’una monja.

Les peces que es van interpretar divendres a l’església de Sant Francesc eren dels segles XV a XVII i eren usades per les comunitats de monges benedictines de Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: