Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som Penedès organitza una xerrada sobre les prestacions de la seguretat social i la vulneració dels drets socials

La sala gran de l’Escorxador va acollir la xerrada que va oferir l’advocat del Col·lectiu Ronda, Àlex Tisminetzky, centrada en el drets socials i en les prestacions de la seguretat social.

Davant de força públic, l’advocat va presentar  els detalls basics de prestacions relacionades amb incapacitats, minusvalies, baixes per malaltia i la viduïtat en les parelles de fet, i remarcar que en aquests moments en moltes d’elles s’està patint una involució i disminució dels drets socials que tenen els seus perceptors. Tisminetzky remarca que és una situació que està emparada en una política de les institucions de l’estat dirigida a devaluar les prestacions públiques i potenciar les de caire privat.

L’advocat del Col·lectiu Ronda va explicar que cada cop es troben amb més situacions de denegació de prestacions, però també amb revisions de prestacions ja en vigor que poden acabar comportant fins i tot la seva pèrdua.

En moltes ocasions aquestes qüestions acaben als jutjats, i Tisminetzky comenta també que s’estan trobant amb sentències favorables ja que els jutges aprecien que en molts casos les denegacions obeeixen només a criteris economicistes.

Després de les explicacions que va fer l’advocat del Col·lectiu Ronda, es va obrir un torn de paraula amb els assistents a la xerrada per tal de poder respondre dubtes i qüestions relacionades amb casos particulars relacionats amb aquestes prestacions.

Des de Som Penedès es va anunciar també que tenen previst continuar fent xerrades informatives relacionades amb els drets socials i les prestacions de la seguretat social davant les necessitats d’explicar i donar el màxim d’informació als col·lectius afectats per les retallades que s’hi estan aplicant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: