Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Miquel Barceló se suma a la llista de Confrares d’Honor de la Confraria del Cava

La Confraria del Cava Sant Sadurní va sumar divendres al vespre un nou nom a la llarga llista de Confrares d’Honor de l’entitat: el pintor mallorquí Miquel Barceló.

Es tracta del pintor mallorquí Miquel Barceló. El reconeixement es va fer en el marc de la Investidura Tardoral de la Confraria, que aquest any, seguint la línia de les darreres investidures tardorals, es va traslladar de la seu de l’associació a unes caves. En aquesta ocasió a les Caves Juvé & Camps d’Espiells. La universalitat de l’obra del pintor i el reconegut prestigi de Barceló van ser alguns de les motius que el president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa, va esgrimir per argumentar la tria del pintor per entrar a formar part de l’entitat com a nou membre d’honor. El president va fer un paralel•lisme entre l’artista i el cava, producte del qual també en va destacar la projecció internacional, apuntant la seva presència en més de 150 països d’arreu del món. Després de jurar fidelitat al cava, Miquel Barceló, que va viatjar expressament a Sant Sadurní d’Anoia per l’acte d’investidura, va agrair el reconeixement l’entitat, i va citar Matisse per explicar la vinculació que els pintors han tingut al llarg de la història amb el cava i el vi.   Juntament amb el nou Confrare d’Honor, la Confraria del Cava va investir set Confrares de Mèrit i cinc nous membres de número de l’entitat.   Entre els confrares de mèrit destaquen la il•lustradora i autora del cartell de la XXXIII Setmana del Cava, Roser Capdevila,   o l’ humorista i pregoner de la XXXIII Setmana del Cava, Quim Masferrer, que es va prendre amb bon humor la investidura.També van ser investits de mèrit l’actriu Aina Clotet, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, el director de RAC 1, Eduard Pujol, o l’ exjugador del F.C. Barcelona, Julio Salinas, que va explicar la seva afició pel cava i per col·leccionar plaques. Unes 200 persones van assistir a la Investidura Tardoral d’aquest any, que va comptar amb la presència de destacades personalitats del sector del cava, com el president del Consell Regulador, Pere Bonet, i dels alcaldes de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, i de Subirats, Pere Pons. A l’acte també hi va ser present la Reina del Cava, Ona Carbonell, coronada ara fa una setmana a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: