Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La necessitat de cooperar i compartir experiències es presenten com a principals reptes de futur en el primer simposi del cava sobre enoturisme

El Centre d’Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní ha acollit aquest matí el primer simposi sobre enoturisme que organitzava la Confraria del Cava Sant Sadurní dins dels actes de la 33ena setmana del Cava.

Al llarg del matí s’ha dut a terme diferents ponències i taules rodones per parlar sobre els principals reptes de futur en el camp de l’enoturisme al nostre territori i lligats també evidentment al sector del cava. En aquest sentit, un cop acabada la jornada, el president de la Confraria, Toni de la Rosa, remarcava que es tractava de posar sobre la taula la necessitat de crear sinergies entre tots els agents que treballen el turisme i l’enoturisme al territori. Sumar esforços, cooperar i compartir experiències.

La cloenda del simposi ha comptat amb la presència de Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, que ha comentat que Catalunya és una bona destinació turística. Ha remarcat però, què cal tenir present que els turistes cada cop busquen més coses, i que per tant cal potenciar altres elements que no siguin només el paisatge i el territori. En aquest sentit ha explicat que l’experiència turística que s’ofereixi ha d’anar més enllà per exemple de mostrar el procés productiu del cava.

Cal que els visitants puguin viure i veure l’estil de vida i compartit l’experiència vital dels elaboradors, dels pagesos i de la pròpia gent del territori. Per que diu Puig que és precisament això el què busquen.

Abans de Felip Puig per exemple s’ha comptat també amb la participació del periodista i director del diari Ara, Carles Capdevila, que ha posat èmfasi en remarcar que per tal que un projecte funcioni cal cooperació entre els diferents actors, al mateix temps que una sana competitivitat que ajudi a avançar.

El simposi ha finalitzat amb un maridatge de diferents caves del Penedès amb plats elaborats buscant la màxima complicitat amb els escumosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: