Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP demanarà explicacions al govern de perquè no han començat les classes a l’Escavi

El regidor del PP, Josep Ramon, acompanyat de membres del seu equip han convocat als mitjans de comunicació per anunciar una bateria de preguntes que adreçaran al govern municipal en el Ple del proper dimarts.

Josep Ramon recorda que al mes de març va sortir publicada una informació relativa a una reunió de l’alcalde, Pere Regull, amb la Unió Empresarial del Penedès on explicava de l’immediat nomenament del director general de l’Escola Universitària del Cava i el Vi, l’Escavi. També s’anunciava l’inici dels cursos pel setembre. El setembre ha arribat i des del PP diuen que els cursos no han començat i que no tenen constància oficial del nomenament del director general. Per això el proper dimarts en el transcurs del Ple li adreçaran a l’alcalde un seguit de preguntes. Entre d’altres qüestions volen saber quan començaran les classes, qui és el director general i quin el pla de treball.  També demanarà explicacions sobre les aportacions que els patrons havien de fer a la Fundació Universitària del Vi i el Cava, òrgan que ha de gestionar l’escola. Volen saber si s’han fet efectives i en què s’han gastat els diners.  Des del PP recorden que el projecte estrella de CiU en aquest mandat era l’Escavi i que s’ha destinat l’edifici de l’antic Incavi, al carrer Amàlia Soler, per aquesta qüestió. Rehabilitar-lo i equipar-lo ha costat més d’un milió d’euros. Segons el regidor Josep Ramon, el pacte de govern entre CiU i el PSC ha fet que també es destini una partida important, de més de 700.000€, a la reforma dels Trinitaris per ampliar les aules de l’escola d’art Arsenal. Veient les dificultats per tirar endavant l’Escavi des del PP es pregunten si no hi ha hagut precipitació en les inversions i si no s’hi podia encabir l’Arsenal a l’edifici del carrer Amàlia.  Des del PP apunten que tan de bo l’Escavi es posi en marxa, però apunten que potser ha estat un projecte massa ambiciós que s’hauria d’haver abordat amb més precaució, iniciant les classes en edificis ja existents, com proposaven des del PSC abans del pacte de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: