Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Àlex Cassanyes ha guanyat un prestigiós premi de composició

Amb el tema Horizontal Balance, el passat divendres 22 d’agost, el compositor Àlex Cassanyes va recollir el 1er premi del 27è Concurs Internacional de composició per a Big Band i arranjament en el marc del Festival de Jazz de Barga, a la Toscana Italiana.

El Teatro dei Differentti de la medieval població italiana va viure una nit intensa en la que la Big Band de Barga, integrada per 18 músics italians de renom sota la direcció de Mario Raja, interpretaven els 6 temes finalistes de la secció, l’últim del quals va ser Horizontal Balance, d’Àlex Casanyes que en va resultar el guanyador. Horizontal Balance és un tema que l’autor fa néixer a partir d’una situació personal i del quadre Waterloo Bridge del pintor André Derain. La pintura és un dels elements que Cassanyes ha utilitzat més d’un cop, com a punt de partida a l’hora de concebre les seves composicions.  Aquest nou guardó a l’obra emergent d’Àlex Cassanyes, no fa altra cosa que confirmar el reconeixement a un estil de composició de Big Band contemporània en el que els músics no tenen tant marge d’improvisació i l’orquestració és més acurada, amb un so menys clàssic tot i partir d’una formació de jazz estàndard. Nascut a Capellades l’any 1982 en el sí d’una família de músics, Àlex Cassanyes està llicenciat en composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha passat per l’Aula de Música moderna de Barcelona i El Taller de Músics. Cassanyes és actualment professor de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca i director de la seva Big Band.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: