Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els administradors han venut una xifra de programes similar a la dels darrers anys

El quintet organitzador de la festa fa una valoració positiva de la novetat dels actes als barris.

Aquesta tarda de dimarts era el moment d’experimentar una de les novetats més destacades d’aquest festa major. La del nou sistema de repartir el programa amb la capta. Al matí tot va ser igual que cada any, recorrent un espai generós del centre, però per la tarda es van muntar parades a tres places de diferents barris de la Vila. Aquest matí ha estat el moment de conèixer el recompte de vendes del primer dia de capta i la xifra ha estat semblant a la dels darrers anys, uns 800 programes. Els administradors es donen per satisfets. En relació a la novetat de muntar parades i activitats als barris a les tardes, enlloc de passar casa per casa, els administradors també es mostren molt satisfets del resultat del primer dia. Aquest dimarts a la tarda es van muntar parades als barris del Molí d’en Rovira, a Sant Julià i al Poble Nou. També a la plaça de la Vila hi havia una parada on es venien programes i marxandatge, i un els més menuts podrien jugar amb el tangram de la Festa Major. A la plaça de la Sardana al barri de Sant Julià hi havia la presència dels capgrossos i els nans, a més d’un grup de grallers. També s’oferia un taller de manualitats en el que els nens podien elaborar el seu drac o la seva àliga. Evidentment no hi faltava la parada amb la venda de programes i de marxandatge. La capta és el primer moment en el que els administradors surten al carrer i mantenen contacte amb la gent. També és un moment en el que la gent comença a prendre consciència de com serà la festa d’enguany. Tot plegat permet fer ja algunes valoracions, sobre el cartell, sobre l’estampa, sobre el regal, però en aquesta ocasió també sobre el nou format de la capta. L’Anna Mª Font, veïna de Sant Julià troba bé el nou sistema i considera que és més entretingut per a la canalla. Alhora que es podia disfrutar de la festa i comprar el programa el públic podia observar també l’evolució de l’assaig d’algun dels balls de la festa major dels petits. Per exemple els nans, que assajaven per darrera vegada bans de l’actuació del dia 1 de setembre. Una altra mostra del bon funcionament de la nova manera de fer la capta d’enguany es podia veure al parc Tívoli del barri del Poble Nou. Allà s’oferien uns inflables per la canalla, i es podia veure l’àliga gran i l’àliga petita. L’associació de veïns va muntar una parada oferint berenar i no hi faltava tampoc la parada dels administradors venent el programa i altres productes relacionats amb la festa. Una veïna del barri, la Fina Castellet, troba bé la proposta, tot i que considera que caldrà valorar posteriorment si efectivament es venen més programes.  Finalment des de les associacions de veïns reconeixen que quan se’ls va fer arribar la proposta per part dels administradors els va sobtar una mica, però veient-ne els resultats consideren que ha estat un encert. Al Tívoli també es podia veure assajar als balladors de l’àliga de la festa major dels petits i als del ball de bastoners. Això passava aquest dimarts a la tarda. I avui al matí, en el segon dia, la capta s’ha adreçat a diferents residències de la gent gran, com per exemple la Inglada Via. Per la tarda  es muntaran parades i activitats als barris de la Barceloneta, l’Espirall, les Clotes i la Girada.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: