Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès registra una davallada en competitivitat segons l’Índex de l’ADEG 2014

L’Adeg juntament amb la consultora Actíva Prospect ha presentat la desena edició de l’Índex de Competitivitat Territorial. Es tracta d’un estudi que mesura la capacitat d’atraure activitat econòmica i talent de les diverses comarques de Catalunya.

L’informe s’elabora a partir de 45 indicadors i fa una valoració de en quina mesura els diferents territoris catalans presenten més o menys competitivitat. En el cas de l’Alt Penedès s’ha notat una davallada sobretot a causa de la reestructuració del sistema financer.

<strong> </strong>

Així l’Alt Penedès ha perdut sis posicions en el rànquing global de competitivitat comarcal i se situa en el lloc número 17 de la classificació. A l’actual edició perd el lideratge en el context granpenedesenc i queda tres posicions per darrere del Garraf, que també ha retrocedit. El Baix Penedès, en canvi, ha millorat pujant dos llocs.

L’informe també estudia els factors positius i negatius de cada comarca en comparació a la resta.

Segons el president de l’Adeg, de cara al futur s’hauria de treballar en dos punts bàsics per a millorar la competitivitat de la comarca. Incidir en la formació de les persones que assumeixen responsabilitats a les empreses i intentar propiciar un entorn que faciliti la posada en marxa de nous negocis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: