Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat connectarà les ciutats de l’Eix Diagonal amb un nou servei de bus al 2015

El Departament de Territori I Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha anunciat millores en el transport públic de les comarques de l’Alt, el Baix Penedès I el Garraf. En el cas de l’Alt Penedès, preveu la incorporació l’any que ve d’un nou servei de bus que unirà les ciutats de l’Eix Diagonal, Vilanova, Vilafranca, Igualada i Manresa.

<p class="Body">També es preveu un nou bus exprés que cobrirà la ruta entre Barcelona i Sant Sadurní i que ha de millorar l’oferta actual de serveis directes. El departament apunta, d’altra banda, el que anomena “millores” en diversos serveis. El bus entre Vilanova I Vilafranca que passa per Canyelles, la línia Vilafranca- Sant Sadurní amb parada a l’Hospital Comarcal, les comunicacions entre la capital de l’Alt Penedès amb Castellví de la Marca, Castellet, La Múnia, Olesa, Sant Quintí i Font Rubí i les comunicacions amb els centres docents de Sant Sadurní. A Gelida, d’altra banda, s’ajustaran els horaris del servei que connecta amb l’estació de RENFE.

<p class="Body">Entre la resta de mesures previstes i ja de cara al curs vinent, el departament vol aprofitar els serveis escolars amb places lliures per a altres usuaris, millorar la informació als usuaris i l’accessibilitat en transport públic a polígons.

Pel que fa a serveis ferroviaris, entre el 2014 i 2015 es preveuen inversions per a actuacions prioritàries que permetin millorar  la seguretat i fiabilitat del servei. En el cas concret de l’Alt Penedès són bàsicament la millora de les estacions. A Sant Sadurní d’Anoia s’instal·laran ascensors en el pas inferior existent i es faran recrescut d’andana, encaminaments, marquesines i actuacions en edificis. A Gelida es procedirà al recrescut i prolongació de les andanes a 200 metres i també s’instal·laran ascensors en el pas existent. En el cas de Vilafranca, hi haurà rehabilitació de les façanes de l’edifici de viatgers i una millora de l’accessibilitat a l’edifici.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: