Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ricard Fortuny centralitza l’atenció a les demències a l’Alt Penedès

Amb l’objectiu de donar una atenció continuada als familiars i a les persones afectades de demència des del moment en que són diagnosticades fins a les darreres fases de la malaltia, s’ha posat en marxa la Unitat d’atenció a les demències de l’Alt Penedès.

Ubicada al centre Ricard Fortuny de Vilafranca, la nova unitat dona servei a tota la comarca.

La Unitat d’atenció a les demències de l’Alt Penedès centralitza i integra tots els aspectes de les demències, malaltia molt complexa que requereix la implicació de molts professionals, com explica el Dr. Muñoz, geriatra del Ricard Fortuny.

Els objectius de la nova Unitat d’atenció a les demències de l’Alt Penedès són fer un diagnòstic precoç, fer un seguiment dels pacients amb demències i amb trastorn cognitiu lleu, proposar tractaments, fer una gestió del cas de forma transversal i integral i finalment, orientar, assessorar i donar suport a les famílies.

Les demències són una malaltia amb moltes necessitats, segons el Dr. Muñoz, que fins ara estaven mal cobertes i repartides per tota la comarca.

La unitat està formada per un metge neuròleg, un metge especialista en geriatria, un psicòleg, una infermera geriàtrica i una treballadora social.

El Dr. Muñoz feia ahir la presentació de la nova Unitat d’atenció a les demències de l’Alt Penedès als metges de primària de la comarca i els avançava que properament faran formació als metges de família per tal d’avançar en la detecció precoç de la malaltia.

La unitat també pot oferir a pacients i familiars els serveis del Ricard Fortuny: des de l’Hospital de dia a la Unitat d’ingrés de malalts crònics de psicogeriatria o la Unitat de convalescència psicogeriàtrica.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: