Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El banc de sang i teixits fa una crida a la gent de l’Alt Penedès per mantenir el nivell de donacions durant l’estiu

Aquests dies, diversos municipis de l’Alt Penedès compten amb la presència de les unitats mòbils del banc de sang i teixits, que estan fent una campanya especial d’estiu. Dilluns, el banc de sang es va instal·lar a la seu social dels Castellers de Vilafranca, on es van acabar recollint 46 donacions.

Allà, el metge responsable, el doctor Josep Maria Ollé, explicava la importància de seguir donant sang durant l’estiu i reconeixia que tant Vilafranca com la comarca són zones on la resposta dels ciutadans està garantida.

Ollé feia una crida, en nom del Banc de Sang i Teixits, als donants que tenen el grup sanguini 0 negatiu, el que es coneix com a universal. Aquest grup sanguini és acceptat per qualsevol pacient que necessiti sang. El doctor recorda que, encara que el nombre de donacions disminueixi, la demanda segueix existint.

A Vilafranca, a banda de la donació a Cal Figarot, el dilluns de la setmana passada es va instal·lar la Unitat Mòbil a la Plaça Penedès, com cada primer dilluns de mes, obtenint en aquest cas 71 donacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: