Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum inaugura l’exposició del projecte “Què ens queda del 1714?”, amb una aposta per materials documentals

Fins al 15 de juny es pot veure al Palau Reial la participació de Vinseum al projecte “Què ens queda del 1714?” a través de la mostra “Llengua, mesures, monedes i taxes”.

L’exposició consta de dos documents procedents del Centre de Documentació de Vinseum que posen de manifest els canvis en l’administració local originats pels fets del 1714 i l’aplicació del Decret de Nova Planta. Es tracta d’un certificat de pagament del tribut cadastral d’una propietat de la Quadra de Gorner, del Corregiment de Vilafranca, datat del 1719; i d’unes ordenances municipals del 1738 que regulen la venda de matèries primeres com la carn o el vi. Vinseum ha triat documents per la mostra per posar de manifest la importància del Centre de Documentació, que exerceix de “cervell” del museu. A més, els textos són una bona mostra de com va afectar a la vida quotidiana el nou règim de monarquia absoluta de Felip V.

Vinseum té en dipòsit altres peces que documenten l’etapa posterior al 1714 que es podran consultar virtualment.

L’exposició forma part d’un projecte en el qual participa més d’una vintena de museus locals de la Diputació de Barcelona. A Vilafranca, ha estat presentada pel regidor de cultura Raimon Gusi, acompanyat pels seus homònims de les ciutats de Vilanova i El Vendrell.

La mostra serà recuperada la setmana de l’11 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: