Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull un acte pre-congressual del Congrés de Serveis Socials Bàsics que es farà l’octubre a Barcelona

Avui s’ha celebrat a Vilafranca un dels dos actes pre-congressuals de la 10a edició del Congrés de Serveis Socials Bàsics, que es farà el proper mes d’octubre a Barcelona. L’altre acte serà el proper mes de maig a Tarragona.

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca, Sebastià Jané, i la consellera comarcal de Benestar Social, Maria Rossell, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents en un acte que ha omplert la sala capitular del claustre de Sant Francesc de professions de l’àmbit dels serveis socials. També hi ha estat present la regidora coordinadora adjunta de l’Àrea de Relacions Ciutadanes i Promoció Social, Carme Garrido.

Sebastià Jané destacava el fet que és important que es plantegin aquestes qüestions i que es faci de manera conjunta des dels col·legis d’Educadors i Educadores Socials, el de Treball Social i el de Psicòlegs.

El Congrés de Serveis Socials Bàsics porta per lema “Vides en crisi(s). Ètica, recerca i creativitat. Transformem el present construint el futur”. Mercè Massana, treballadora social de l’Ajuntament de Vilafranca i membre del Comitè Organitzador del Congrés, remarcava que es tracta de poder aportar eines en uns moments en que hi ha moltes persones en situacions molt delicades, i en què també el sistema del benestar està en risc.

En aquesta jornada pre-congresual s’han presentat projectes com el de Conta-contes que promou l’Associació el Turó Salut Mental; el de apadrina un menú infantil de Càritas interparroquial de Vilanova; el projecte pilot PIRMI de mesures alternatives a la comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; i el de Vilafranca inclusió que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca.

Val la pena destacar també que aquest acte ha servit per presentar la imatge gràfica del Congrés, que és obra de l’alumna de l’Escola Arsenal de Vilafranca Sandra Guerra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: