Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mantenint la tradició aquest divendres Sant el Cos de Portants va portar el Sant Crist de Vilafranca en Viacrucis

Aquest divendres passat, a dos quarts de deu de la nit va tenir lloc el Viacrucis.

Dins els actes de Setmana Santa unes 200 persones van participar, juntament amb el Cos de Portants, que van portar el sant Crist, en aquesta pregària.

El Divendres Sant se celebren arreu de Catalunya processons i danses de la mort que recorden el dia en què, segons la tradició cristiana, Jesús va morir a la creu. A Vilafranca, també va tenir lloc una celebració de la mà del Cos de Portants del Sant Crist

El divendres es va celebrar a la Basílica de Santa Maria amb una missa i amb una petita processó que escenificava l’enterrament del Sant Crist. La tradició cristiana commemora en aquest dia la mort de Jesucrist a la creu i, en el cas de Vilafranca, el Cos de Portants del Sant Crist porta la creu pels carrers propers a la basílica en un via crucis que representa les estacions de la vida de Jesús des que el van empresonar i fins a la seva crucifixió i sepultura. De fet, el via crucis o camí de la creu és una oració litúrgica catòlica que recorda per passos els diferents moments pels quals passa Jesús fins a ser penjat a la creu i fins que es produeix la sepultura del cos.

El Cos de Portants del Sant Crist de Vilafranca compta actualment amb uns seixanta socis, però només unes 12 porten la figura durant el via crucis.

L’entitat està oberta també a la presència femenina.

Portar la figura no és una feina fàcil, no perquè pesi molt, sinó perquè s’ha de mantenir l’equilibri.

El recorregut s’iniciava dins de la Basílica de Santa Maria i va transcórrer pel carrers cèntrics de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: