Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern explica que la proposta d’obrir l’1 de setembre és per evitar quatre dies seguits de comerços tancats a Vilafranca

En resposta al comunicat que ha fet públic Centre Vila, la regidora de comerç Dolors Rius ha explicat a la nostra redacció que la decisió la va prendre l’equip de govern amb la voluntat d’evitar que hi hagués quatre dies seguits a Vilafranca de comerços tancats.

Recordem que el 29 d’agost és festiu a la capital de l’Alt Penedès, i que els dies 30 i 31 són dissabte i diumenge. Si l’1 de setembre, també festiu local, es manté el comerç tancat des de l’Ajuntament es considera que podia haver-hi un greuge per els veïns. Per aquest motiu, explica Rius, es va optar per fer la proposta de deixar obrir si es volia el primer de setembre; conscients també que era una decisió que podia no satisfer tothom, i oberts a poder-ne parlar novament amb els interessats.

Des de l’Ajuntament recorden que han volgut parlar-ho amb tothom. Amb els associats a alguna entitat;  però també als comerciants que no en formen part de cap i mirant de tenir presents els interessos del veïns de Vilafranca.

Rius remarca que es tracta de dies de lliure elecció, i que amb la nova normativa de la Generalitat es disposava de dues dates més a triar que són les que es van acordar la setmana passada. De moment l’1 de setembre i el 28 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: