Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Moviment contra la incineració a Uniland considera necessari fer l’Ordenança d’Olors al mateix temps que l’estudi de qualitat de l’aire

A través d’un comunicat el Moviment contra la Incineració a Uniland explica que a través de la Plataforma Cívica per la Defensa de la Salut i el Medi Ambient es va presentar una instància a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos el passat octubre demanant que s’elaborés una ordenança d’olors al municipi.

Una ordenança que establís els màxims tolerables, els sistemes de control, les obligacions de les empreses que provoquen molèsties i el règim de sancions. El Moviment contra la incineració explica que el passat 28 de març van conèixer la resposta de l’Ajuntament, en que se’ls diu que no es contempla a curt termini fer aquesta ordenança; però si es proposa realitzat una primera fase d’un estudi de qualitat de l’aire al municipi.

En el comunicat expliquen també que les pudors s’han incrementat des que la cimentera funciona com a incineradora; i consideren també que és necessari fer un estudi en profunditat de la qualitat de l’aire del municipi, i demanen que els resultats del mateix han de ser públics i participatius. D’altra banda, consideren una contradicció el fet de realitzar l’estudi però no elaborar l’Ordenança d’Olors, ja que són complementàries i no fer-la voldrà dir que no hi haurà normativa per ser aplicada i que les decisions seran arbitràries.

Conclouen que és necessari fer les dues accions de manera coordinada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: