Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos acosta els punts clau de la PAC 2014-2020, destacant que per primer cop compensa la pagesia per la gestió del territori

Una vintena de productors van assistir a la sessió que organitzava el sindicat Unió de Pagesos per tal de presentar les línies bàsiques d’aquesta nova Política Agrària Comuna, PAC, que promou la Unió Europea per el període 2014-2020.

Des del sindicat consideren que és un tema recorrent, però que està arribant a la seva recta final i que continua generant molts dubtes.

Carles Vicente, responsable d’organització del sindicat, comentava que els efectes poden ser diferents en cada comarca i en cada explotació. En el cas del Penedès, pel que fa a la vinya, Vicente explica que hi pot haver complicacions ja que tot i que des d’Europa es considera que totes les hectàrees seran perceptores de la nova PAC; a l’arribar a l’estat espanyol s’ha fet una altra interpretació i algunes hectàrees a Catalunya podrien quedar-ne excloses.

Entre els punts positius que considera Vicente aporta aquesta nova PAC hi ha que legitima els ajuts davant del contribuent; i també que per primer cop compensa la pagesia per la gestió del territori.

Les primeres assignacions de drets es faria al maig de 2015; però des del sindicat apunten també que caldrà estar molt atents al llarg d’aquest 2014 per veure com en els pressupostos de la Generalitat i de l’Estat es recullen també els diferents ajuts i suports a la pagesia i al desenvolupament rural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: